Cégtörténet

A PANNON Felszámoló Válságkezelő Tanácsadó Kft.
a Pannon-Lízing Részvénytársaság kizárólagos tulajdonaként 1986. évben alakult Pannonlízing néven. A korábbi lízing és kereskedelmi tevékenységét 1995-től vagyonértékelő, szakértői és felszámolói tevékenysége keretében – névváltozást követően – folytatja. A Társaság az 1995-ös tulajdonos váltást követően jelenleg kizárólagosan magyarországi magánszemély befektetők tulajdonában van, akik egyidejűleg személyesen is részt vesznek a társaság munkájában, vezetésében.

A Pannon-Felszámoló Kft. a felszámolási névjegyzékbe 1995. év során 55. sorszám alatt került felvételre, ekkor még Pannonlízing Kft néven. Ettől kezdődően a Kft. felszámolói jogosítvánnyal is rendelkezik. Azóta, a Kft. egyaránt folytat felszámolói, végelszámolói, vagyonrendezői tevékenységet. Ebből fakadóan könyvvizsgálói-, pénzügyi átvilágítást érintő tevékenység is a mindennapos feladatok közé tartoznak. Emellett rendszeres felkérések érkeznek vagyonértékelői, értékbecslői feladatok ellátására, valamint bíróságok jelölik ki társaságunkat igazságügyi ingatlanforgalmi szakértői vélemények elkészítésére, így a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet részére is végeztünk ilyen tevékenységet. A társaság széleskörű tapasztalatot és gyakorlatot szerzett a társaságok működésére, válságmenedzselésére, vagyonkezelésére vonatkozó területeket illetően. A társaság rendszeresen végez különféle intézményektől, bíróságoktól, magánszemélyektől érkező felkérésekre szakértői feladatokat is. Referenciákkal konkrét megbízásokkal kapcsolatban tudunk szolgálni.

A tulajdonosokat és a Kft. törzsgárdáját alakulás óta – és azt megelőzően is – sok éves szakmai kapcsolat köti össze.

A PANNON-FELSZÁMOLÓ Kft. rendelkezik a sokrétű tevékenységéhez szükséges a tárgyi feltételekkel (megfelelő számú adminisztrációs létszám, számítógépes háttér, személygépkocsi állomány stb.), valamint a szakmai-, szakértői feladatok ellátására alkalmas szakértői gárdával. A Kft-t professzionális tevékenységének ellátásában a Budapest II. Kerület, Szépvölgyi út 52. szám alatti Pannon Irodaházban található, mintegy 150 m2–es, teljeskörűen felszerelt iroda, és felkészült munkatársak segítik. Az idegen nyelv ismerete ugyancsak biztosított, angol és német nyelvtudással rendelkező munkatársak is segítik a társaság munkáját.